T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / MERAM - Konya Bilim ve Sanat Merkezi

7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatlarında (EJOI 2023) Ülkemizi Gururlandıran Başarı

Gürcistan’ın Kutaisi kentinde 8-14 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 24 ülkeden 92 öğrencinin katıldığı; 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden öğrenciler 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatları (EJOI 2023) bu sene Gürcistan’ ın Kutaisi şehrinde gerçekleştirildi. Bu yarışma;Türkiye, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Estonya, Letonya, Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, Kazakistan, Fransa, Litvanya, Makedonya, Polonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, İsviçre ve Ukrayna’ nın bulunduğu ülkelerin katılımıyla uluslararası bilgisayar olimpiyatları standartlarına uygun şekilde düzenlendi. Ülkemiz adına milli takımda yarışan Konya Bilim ve Sanat Merkezi (Meram) öğrencisi  İbrahim Hanif ÇEKER bu yıl ki olimpiyatta gümüş madalya kazandı.

Milli takıma kalma sürecinde İbrahim Hanif ÇEKER kurumumuz öğretmeni Muhammet Murat YAMAN’ ın danışmanlığında TÜBİTAK Ortaokul Bilgisayar Olimpiyatları 1. Aşama Sınavında Türkiye 2. si ve TÜBİTAK Ortaokul Bilgisayar Olimpiyatları 2. Aşama Sınavında altın madalya alarak Türkiye 1. si oldu. TÜBİTAK milli takım seçmelerinde de başarılı olarak EJOI 2023’ te ülkemizi temsil etti.

Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatları (EJOI), IT endüstrisinin elitinin gelişiminde önemli bir etkinlik, bir basamak taşıdır. Yarışmaya katılanlara bilgisayar alanı ile ilgili yazılım soruları yöneltilerek yarışma anında çözümlemeleri beklenmektedir.

Öğrencimiz İbrahim Hanif ÇEKER'i  tebrik ediyoruz.

Konya Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Muhammet Murat YAMAN'a süreç boyunca öğrencimize verdiği danışmanlık ve eğitim desteğinden dolayı teşekkür ederiz.Öğretmenimizi  tebrik ediyoruz.

Bağlantı için tıklayınız.

27-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 15:17 - Görüntülenme: 797
  Beğen | 9  kişi beğendi