KONYA / MERAM - Konya Bilim ve Sanat Merkezi

Şbt

İlçemiz Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, 16.02.2024 Cuma günü  Merkezimizi ziyaret etti.

Kas

Gürcistan’ın Kutaisi kentinde 8-14 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen 24 ülkeden 92 öğrencinin katıldığı; 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden öğrenciler 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılında Konya Bilim ve Sanat Merkezine kayıt hakkı kazanarak  eğitimlerine başlayan Uyum dönemi öğrenci velilelerimize bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık.

Haz

May

2023 YILI ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI KONYA BÖLGE AŞAMASINA 2 PROJE İLE DAVET EDİLDİK.

Haz

Samsun'da düzenlenen HAY (Hacı Bektaşi Veli, Ahi Evran, Yunus Emre) Bilgi Şölenine katıldık.

May

Kazı yöntemleri ve çıkarılan eserlerin korunmasına yönelik eğitimdeydik.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne gezimiz gerçekleşti

Mrt

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım ana alanlarında  öğrencilerin yapmış olduğu proje başvurularının ön değerlendirmeleri sonuçlandı.
Alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından bilimsel ölçütlere göre yapılan ön değerlendirmelerin sonucunda yarışmanın bölge aşamasına davet edilecek  projeler belirlendi.
Konya Bölge sergisine davet edilen 101 projeden 3'ü  Kurumumuz öğrencilerine aittir. Öğrencilerimizi ve  onlara rehberlik eden danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, bölge finalinde başarılar dileriz.

Nis

"Doğada BİLSEM, Öğrenebilsem" adlı TÜBİTAK projemizin, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenmesine karar verilmiştir. Hibe almaya ve projemizi gerçekleştirmeye hak kazandık. Özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücüsü Türkçe öğretmenimiz Neslihan YILDIZ'a ve projede emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Mrt

TÜBİTAK tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 3 projemiz bölge finallerine katılma başarısı göstermiştir. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Konya Bölge sergisine davet edilen 101 projeden 3'ü  Kurumumuz öğrenci ve öğretmenlerine aittir.. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, bölge finalinde başarılar dileriz.

Nis

Matematik projesiyle finalist olma başarısı gösteren öğrencilerimiz Bahar Burcu Şevik ve Dide Gülneval Yazar ile danışman öğretmenleri Barış Arslan'ı tebrik ediyor, finalde başarılar diliyoruz.

Mrt

9-11 Mart 2020 tarihlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi A. K. Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali'nde kurumumuz öğretmeni Mustafa BULUT danışmanlığında, öğrencilerimizin Fizik alanında hazırladığı proje 1. olarak Türkiye Finali'nde yarışmaya hak kazanmıştır.

Ara

Konya BİLSEM yeni binasına 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle tamamen taşınacaktır. 02 Ocak 2020 tarihi itibariyle de aşağıda adresini belirttiğimiz yeni binamızda eğitim-öğretime devam edeceğiz. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Alaaddin KILIÇ
Konya BİLSEM Müdürü